Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@17:21:08 GMT

نشان فداکاری چیست و چرا به دانشگاه افسری ارتش اعطا شد؟ + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۶۸۶۷

نشان فداکاری چیست و چرا به دانشگاه افسری ارتش اعطا شد؟ + فیلم

‍‍‍‍‍‍

نشان فداکاری هفته گذشته از سوی فرمانده کل قوا به دانشگاه افسری امام علی ارتش اعطا شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سه‌شنبه هفته گذشته یعنی ۱۴ خردادماه امسال خبر از اعطای یک نشان افتخار جدید به ارتش جمهوری اسلامی ایران از سوی آیت الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا منتشر شد، اما این بار این نشان نه به یک شخص خاص بلکه به دانشگاه افسری امام علی (ع) اعطا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن این خبر آمده است؛  با پیشنهاد ارتش و ستاد کل نیرو‌های مسلح به محضر فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، مبنی بر اهدای پرچم و نشان فداکاری یک هزار و ۱۸۴ شهید دانشجو و دانش‌آموخته دانشگاه افسری امام علی (ع) نیروی زمینی ارتش، پس از تصویب معظم‌له، این دانشگاه به افتخار دریافت پرچم و نشان «فداکاری» نایل می‌شود که مراتب به امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اما فلسفه و چرایی اعطای این نشان به یک دانشگاه نظامی مسئله‌ای قابل توجه و مهم است. برای این کار باید کمی درباره دانشگاه افسری امام علی (ع) بدانیم.

دانشگاه افسری امام علی (ع)

دانشگاه افسری امام علی (ع) ارتش جمهوری اسلامی ایران نخستین مرکزی است که داوطلبان ورود به مقطع افسری در ارتش باید برای طی دوره‌های مقدماتی وارد آن شده و پس از گذراندن دوره‌های مورد نیاز و پس از ۴ سال عموما با درجه ستوان دومی از این دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند.  

تا قبل از سال ۱۳۰۳ هجری شمسی، آموزش نظامیان ایران به‌طور عمده در خارج از کشور انجام می‌شد و برخی مدارس نظامی مانند کامران‌میرزا، دارالفنون، مشیرالدوله، دیویزیون قزاق، صاحب‌منصبی، بریگاد قزاق و ژاندارمری در ایران وجود داشت. در آن سال برای جبران کمبود افسران، آموزشگاه ستوانی در دانشگاه افسری کنونی تشکیل شد. در سال ۱۳۰۵ این آموزشگاه تعطیل و دوباره در مهر ۱۳۰۷ تشکیل شد که طول دوره آن به دو سال تغییر کرد.

اولین فرمانده دانشکده افسری پس از پیروزی انقلاب اسلامی، «شهید سرلشکر سید موسی نامجوی» بود که از تاریخ نهم مهرماه سال ۱۳۵۸ تا هفتم مهرماه سال ۱۳۶۰ مسئولیت فرماندهی دانشکده افسری را برعهده داشت و با بیشترین رای در کابینه شهید رجایی به‌عنوان وزیر دفاع منصوب شد.

نام دانشکده افسری در سال ۱۳۶۷، به دانشگاه علوم نظامی تغییر یافت و از آن تاریخ، فارغ‌التحصیلان به‌جای مدرک کارشناسی علوم، مدارک کاردانی و کارشناسی در رشته‌های ریاضی، فیزیک و مدیریت، دریافت کردند. در مهر ۱۳۷۰ و برابر اوامر مقام معظم رهبری، نام دانشگاه علوم نظامی به دانشگاه افسری و در سال ۱۳۷۵ با نام دانشگاه افسری امام علی (ع) مزین شد.

این دانشگاه در دوران دفاع مقدس هم خدمات بسیاری را انجام داده است که مهم‌ترین آن اعزام دانشجویان این دانشگاه به دستور شهید نامجوی به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل در دومین روز از آغاز جنگ است، البته نقش این دانشگاه افسری در جنگ ۳۴ روزه خرمشهر در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح نیز بسیار حائز اهمیت است.

ماموریت دانشگاه افسری امام علی، تعلیم و تربیت افسران مؤمن، لایق، شجاع، کارآمد و مبتکر به‌منظور تصدی مشاغل مختلف نیروی زمینی ارتش و سایر نیرو‌ها و سازمان‌هاست.

فعالیت‌های آموزشی دانشگاه افسری امام علی (ع)

تمام دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش پس از قبولی در آزمون ورودی و گزینش، به‌مدت هشت هفته برای طی دوره رزم مقدماتی به مرکز آموزش اعزام و پس از آن دانشجویان دانشگاه افسری امام علی در طول شش ترم تحصیلی، حدود ۱۳۲ واحد دروس عمومی، نظامی، پایه، اصلی و گرایشی را در یکی از ۱۶ رسته رشته‌های مدیریت دفاعی گذرانده و پس از فارغ‌التحصیلی، برای گذراندن حدود ۲۸ واحد دروس تخصصی رسته‌ای در ترم ۷ به یکی از مراکز مقدماتی نیروی زمینی اعزام می‌شوند. درضمن به‌منظور تقویت اعتماد به نفس، روحیه تعاون و گذشت و زندگی در شرایط سخت، دانشجویان پس از پایان ترم‌های ۲، ۳، ۴ و ۶ به‌ترتیب به اردوگاه‌های تابستانی اول (یک ماه)، زمستانی (۱۰ روز)، و تابستانی دوم (یک ماه) و دوره‌های رزم در کوهستان و تکاور و رزم در شرایط ویژه (به مدت ۸ هفته) و به دوره چتربازی اعزام می‌شوند.

دانشجویان علاوه بر رشته مدیریت دفاعی، در یکی از سه رشته هوانوردی و خلبانی، نگهداری بالگرد و عقیدتی سیاسی به تحصیل در دانشگاه مشغول هستند. علاوه‌بر آموزش‌های علمی در ساعات صبح، آموزش‌های فوق‌برنامه نظیر زبان انگلیسی، رایانه، ورزش‌های رزمی، خطاطی، حفظ و قرائت قرآن، اینترنت، بازدید از مراکز فرهنگی در ساعات بعدازظهر اجرا می‌شود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظله العالی) رهبر انقلاب و فرمانده کل قوا روز چهارم آبان ماه سال ۱۳۹۶ در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در دانشگاه افسری امام علی (ع) حضور پیداکردند. ایشان در این مراسم با تشکر از فرماندهان و اساتید دانشگاه افسری امام علی (ع)، این دانشگاه را فیضیّه ارتش خواندند و یاد و خاطره شهدای ارتش به ویژه شهدای این دانشگاه را گرامی‌داشتند.

نشان فداکاری ارتش چیست؟

نشان‌های متعددی در ارتش و نیرو‌های مسلح کشورمان وجود دارد که هر کدام در ازای انجام یک کار مشخص و یا نشان دادن شجاعت و انجام ایثار و فداکاری به اشخاص اعطا می‌شود. اما نشانی که پنجشنبه هفته گذشته از سوی فرمانده کل قوا به دانشگاه افسری امام علی (ع) اعطا شد معنای خاصی دارد و آن هم تقدیم یک هزار و ۱۸۴ شهید از این دانشگاه به انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس است.

نشان فداکاری ارتش چه معنایی دارد؟

نشان فداکاری نماد ایثار و از خودگذشتگی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه افسری امام علی (ع) است که در راه پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران جان خود را فدا کرده‌اند.

اگر به شکل این نشان نگاه کنیم هر کدام از اجزای آن معنا و مفهومی خاصی دارند، البته نشانه‌ها و مدال‌های سربازی شجاعت و سلحشوری به دلیل اینکه به دنبال انتقال یک مفهوم هستند عموما در تمام کشور‌های دنیا دارای عناصر طبیعی شبیه به یکدیگر هستند.

این نشان از اجزای تشکیل شده است.

ستاره ۵ پر

درجه افسری در ارتش جمهوری اسلامی ایران مانند بسیاری از کشور‌های جهان به شکل یک ستاره پنج پر طلایی است که خود سمبلی از ستاره قطبی در آسمان شب است. این ستاره در طول تاریخ بشر به مثابه راهنما و مسیریاب انسان‌ها شناخته می‌شود. ستاره افسری که بر دوش دانش آموختگان دانشگاه افسری می‌نشیند نشانه‌ای از این است که آنان راهنمای افراد یگان خود هستند و نگاه سرباز به مسیری است که او معین می‌کند.

ستاره ۸ پر نقره‌ای

ستاره ۸ پر به هشت سال دفاع مقدس اشاره دارد که مفاهیم عالیه برگرفته از هشت سال دفاع قهرمانانه ملت و نیرو‌های مسلح است و استفاده از این نماد، بیانگر این حقیقت است که همواره باید تجربیات و دستاورد‌های مقدس دفاع مقدس به صورت درخشان در مقابل دیدگان نسل امروز و فردای میهن اسلامی زنده نگه داشته شود.

همچنین در میان ۸ شعاع اصلی ستاره ۴۸ کوچکتر قرار گرفته که به ۴۸ هزار شهید ارتش اشاره دارد.

ستاره طلایی ۵ پر خونین پیکر

تعداد یک هزار و ۱۸۴ شهید دانش آموخته دانشگاه افسری برای حراست از آرمان‌های ملت ایران در دوران دفاع مقدس جان خود را فداکردند و پیکر آنان به خون پاکشان آغشته شده است. نماد این شهیدان راه وطن در نشان فداکاری با ستاره طلایی خونین و ۵ گل لاله احاطه شده که نشانگر تداوم راه شهیدان است.

عدد ۵ اشاره به مفهوم دینی پنج تن آل عبا نیز دارد که معنا و روح این ایثارگری است. گل لاله نیز در فرهنگ مردم ایران اسلامی به مطلوبیت مقام شهادت و زنده بودن شهیدان راه آنان اطلاق می‌شود.

کتاب و شمشیر و پرچم ایران، نشان دانشگاه افسری امام علی (ع)

بخش اصلی نشانه دانشگاه افسری امام علی (ع) ترکیبی از کتاب و شمشیر است. کتاب در نشانه دانشگاه افسری از یک سو به مفهوم کتاب و قرآن است و از سوی دیگر به معنای دانش است؛ شمشیر به معنای دفاع از آرمان‌های دینی نیز است و ترکیب این دو مفهوم «حملوا بسائرهم علی اسیافهم»  را تداعی‌کننده می‌کند.

پرچم در شکل دایره‌ای سپر و پرتو‌های نور در ارتفاع آن نیز به مفهوم حراست از میهن و درخشش و جاودانگی آن با وجود نیرو‌های مسلح آگاه و بصیر و توانمند است.

لینک کوتاه: asriran.com/0036sg

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نشان فداکاری ارتش جمهوری اسلامی ایران دانشگاه افسری امام علی دانشگاه افسری نیرو های مسلح نشان فداکاری فرمانده کل دفاع مقدس اعطا شد کل قوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۶۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست صمیمانه جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ستاد ارتش برگزار شد.
امیر سرلشکر موسوی با ابراز خرسندی از دیدار با تعدادی از دانشجویان مؤمن، انقلابی و متعهد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با تآکید بر اینکه معلمی هم مانند کسوت نظامی‌گری، عشق است و نمی‌توان لفظ شغل را به این دو اطلاق کرد گفت: بدون تردید معلمی یکی از مهمترین تکالیفی است که بر عهده انسان گذاشته شده است.

بنابر روایت ایسنا، وی با بیان اینکه انتقال دانش، تجربه، اخلاق و رفتار صحیح از مهمترین مؤلفه‌های تربیت و پرورش افراد است، افزود: بخش اعظم آینده هر کشور و تمدن به دست کسانی ساخته می‌شود که معلمان جامعه هستند و در این مسیر نقش اساسی و تأثیرگذار دارند.
فرمانده کل ارتش با اشاره به اینکه نقطه عطف بیانیه گام دوم آمادگی برای ظهور است و همه جهان و همه عالم مخاطب این فرمان محسوب می‌شوند اظهارکرد: بیانیه گام دوم انقلاب باید به عنوان مهمترین سند راهبردی انقلاب اسلامی چراغ راه همه ما قرار بگیرد و شما معلمان می‌توانید با توکل به خداوند در مسیر تربیت جوانان مؤمن، انقلابی و شایسته ظهور اهتمام بورزید تا ان‌شاءالله جامعه ما به نقطه‌ای برسد که آماده و مستحق ظهور باشد.

امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه یکی از بزرگترین توطئه‌های دشمنان علیه کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد یأس، حقارت و ذلت در بین جامعه است خاطر نشان کرد: امروز سردمداران بسیاری از کشورهایی که ادعای ابرقدرت بودن دارند به استقلال، توانمندی و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معترفند و این قدرت و اعتماد به نفس ملت شریف ایران، مرهون بصیرت و شجاعت جوانان هم سن و سال شما عزیزان است.
در این دیدار، فرمانده کل ارتش در قالب پاسخ به سوالات تعدادی از دانشجویان به تشریح برخی دستاوردهای ارتش و نیروهای مسلح و همچنین تحلیل شرایط و مسائل دفاعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه پرداخت.
در پایان این دیدار، دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، ضمن تشکر از برپایی این دیدار صمیمی و امید بخش، به پاس سالها تدریس فرمانده کل ارتش در دانشگاه‌ها، از امیر سرلشکر موسوی قدردانی کردند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903990

دیگر خبرها

  • اعتراض دانشجویان دنیا علیه جنایات اسراییل نشان از بیداری آنان است
  • نیروی دریایی ارتش هیات پژوهشی به قطب جنوب اعزام می‌کند
  • در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟
  • دانشجویان باید با «تیتر» نقشه راه را به رؤسای دانشگاه‌ نشان دهند
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • دانشجویان باید با یک تیتر نقشه راه را به روسای دانشگاه‌ها نشان دهند
  • معلمان معمار ساختار فرهنگی جامعه هستند
  • جایزه نوبل ایرانی به ۶۲ محقق اعطا شد
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد